Deo nemačkog autoputa A7 potpuno zatvoren za saobraćaj od 16. februara

Pojedine deonice autoputa A7 u Nemačkoj biće u potpunosti zatvorene za saobraćaj od petka 16. februara u 22:00 do ponedeljka 19. februara u 5.00 časova, saopštio je upravljač autoputa.

A7 će biti potpuno zatvoren u oba smera između petlji HH-Heimfeld (32) i HH-Volkspark (27).

Zatvaranje rampi na HH-Volkspark (27), HH-Bahrenfeld (28), HH-Othmarschen (29), HH-Valtershof (30) i HH-Hausbruch (31) i HH-Heimfeld (32) počinje u petak , 16. februara od 21.00 čas i odvijaće se postepeno, navodi se u obaveštenju.

– Rad na izgradnji raskrsnice autoputa HH-Hafen (AK) i povezanom proširenju A7 na osam traka u oblasti Hajmfelda se nastavlja. Važna prekretnica za projekat treba da bude sprovedena tokom februarskog potpunog zatvaranja. Za buduće povezivanje A26 sa A7, iznad A7 biće napravljena takozvana high-flyer, spojna rampa između dva autoputa. Osim toga, biće podignut i novi most sa saobraćajnom signalizacijom na obe kolovozne trake. Potpuno zatvaranje A7 je apsolutno neophodno za ovaj posao – navodi Autobahn GmbH.

Ovo potpuno zatvaranje je koordinisano sa projektom K20 Elbmarsch High Road, kako bi se izbegla još jedna obustava saobraćaja na A7, dodaje se u saopštenju.

Na stranici autobahn.de možete pogledati kojim alternativnim rutama se vozila mogu kretati tokom planirane obustave saobraćaja od 16. do 19. februara.

Foto: Unsplash/Alexander Schimmeck, ilustracija

  • BONUS SADRŽAJ: 

Nova godina je, a Tanja vozi hladnjaču iz Nemačke za Srbiju. Kako izgleda biti na drumu, a kako na carini na vreme praznika i koje sve situacije inače mogu da zadese vozače kamiona?