PIK Bečej kupio fabriku ABC Food

Kompanija PIK Bečej, koja posluje u okviru MK Grupe, kupila je fabriku ABC Food za preradu i skladištenje povrća iz Ruskog Krstura.

Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete, saopšila je MK Grupa.

Miloš Mijović, generalni direktor PIK Bečej i CEO MK Agrikulture, istakao je da kupovina nove fabrike predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora, u cilju proširenja kapaciteta.

– Kada je MK Grupa 2016. kupila kompaniju Flora, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od Flore da napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta – rekao je Mijović.

Najavio je da MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone fabrike ABC Food i naglasio da očekuje poslovni uspeh.

PIK Bečej, kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, više od pet decenija uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, ističe se u saopštenju.