Počela izgradnja fabrike hrane u Rumi

U Rumi je počela izgradnja fabrike hrane.  Investitor, globalna kompanija „Chaudri Group“ iz Nepala, opredelila se da investira u Srbiju i opštinu Ruma iz razloga dobrih uslova ponuđenih za investiranje i organizovanje proizvodnje, operativnu i logističku podršku republike i opštinske vlasti, mogućnost olakšanog izvoza sa znakom „made in Serbia“ u celu Evropu, Rusku federaciju i druge zemlje sa kojima Srbija ima specijalne trgovinske ugovore, dobra sirovinska baza u opštini Ruma za brašno i povrće, kvalitetna i obrazovana radna snaga.

Kompanija  „Chaudru group“ osnovana je pre 140 godina kao porodična tekstilna firma u Nepalu, a sada je poslovanje razvijeno na ekonomske sektore hotelijerstva, energije, cementa, finansija, biotehnologija, telekomunikacija, trgovine, nekretnina, prehrambena industija … na 4 kontinenta sveta.

Dolaskom i investiranjem u Srbiju, kompanija želi da proširi poslovanje na Evropu i Rusiju. Planirano je da se fabrika u Rumu izgradi do kraja novembra 2016. godine, da do kraja godine započne proizvodanja u kojoj će zaposlenje dobiti 160 radnika, do perioda 2019-2020 oko 400 radnika, a u periodu 5-10 godina, razvojem još tri proizvodne jedinice na istom lokalitetu, posao i za 1000 radnika, shodno razvoju tržišta.

Izvoz će činiti 70% celokupne proizvodnje nudli, dehidrirane polugotove hrane, za grickanje, pravljenje supa, ručak, početnog kapaciteta proizvodnje od projektovanih 150 milina jedinica, pa do mogućih i 500 miliona proizvedenih jedinica za naredne godine kada se postigne pun projektovani potencijal proizvodnje fabrike.

Do sada je CG group imala proizvodne jedinice u Nepau, Bangladešu, Saudi Arabiji, Nigeriji, Keniji, Indiji, Peruu, distributivne centre širom sveta, a po prvi put u Evropi u Srbiji.