Tara GRP početkom 2023. pokreće proizvodnju filtera u Sremskoj Mitrovici

Kompanija Tara GRP pokrenuće početkom 2023. proizvodnju vodenih filtera u Sremskoj Mitrovici, prenosi RTV.

Izgradnja proizvodnog pogona pokrenuta je pre godinu dana, u mitrovačkoj zoni Jezero, gde je 7. septembra organizovano predstavljanje preduzeća Tara GRP – koje je nastalo iz dugogodišnje saradnje kompanija AS-Holding AG iz Švajcarske i Alex Engineering & Construction iz Srbije, kao i brenda Tara Filters. 

Predstavljeni su budući kapciteti proizvodnog pogona, koji će startovati u januaru sledeće godine. Prvi proizvodi očekuju se u februaru. Plan je da za početak bude zaposleno 30 radnika, a nakon rasta kapaciteta, broj zaposlenih će biti između 70 i 80. Takođe, u narednim godinama, planira se i dodatno proširenje, prenosi RTV.

Kompanija Tara GRP ima sopstvenu liniju vodenih filtera pod brendom Tara Filters. Kupcima nude kompletno rešenje koje uključuje visokokvalitetne filtere pod pritiskom, koje je moguće prilagoditi specifičnim zahtevima i potrebama.

Tara filteri se mogu koristiti u prečišćavanju vode u bazenima, komunalnim postrojenjima za prečišćavanje vode za piće ili za prečišćavanje tehničkih, procesnih ili otpadnih voda. Pogodni su i za primenu u tekstilnoj, hemijskoj, farmaceutskoj, poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji gde god je potrebna mehanička filtracija. Tara navodi i da „poseduju znanje, kapacitet i iskustvo za projektovanje i proizvodnju kako filtera pod pritiskom, tako i posuda i taložnika za postrojenja za prečišćavanje industrijskih voda, kao i rezervoara za skladištenje različitih namena“.

Foto: Tara Filters