Teklas Automotive otvorio fabriku autodelova u Vranju

Turska kompanija Teklas Automotive, proizvođač komponenti za automobilsku industriju, zvanično je otvorila fabriku autodelova u Vranju, u kojoj će zaposliti oko 1.500 radnika.

Novi pogon, u kom zasad radi 320 ljudi, otvoren je na lokaciji nekadašnje kompanije Geox, koja je prošle godine zatvorila fabriku obuće.

Turski investitor ima tri pogona za autodelove u Vladičinom Hanu, koje je otvorio pre šest godina i gde zapošljava oko 1.000 radnika. U fabrici u Vranju zasad je zaposlio većinu bivših radnika italijanskog Geox-a.

Svečanosti povodom otvaranja fabrike, uz predstavnike kompanije Teklas, prisustvovali su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasador Turske u Srbiji Hamij Aksoj.

Generalni direktor kompanije Nebi Anil rekao je da Teklas planira da u Srbiji zaposli ukupno 2.500 radnika, navodi se u saopštenju  Razvojne agencije Srbije (RAS).

Turski Teklas Automotive osnovan je 1971. godine sa glavnim akcentom na automobilsku industriju. Kompanija projektuje, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju fluida, brisače za kola, zajedno sa delovima protiv vibracije, za proizvođače originalnih delova širom sveta. Predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji. Posluje u 8 zemalja i ima proizvodne kapacitete na 11 lokacija, a globalno zapošljava 6.500 ljudi.

Foto: Ilustracija