99% mladih stručnjaka u lancu snabdevanja smatra da je napravilo DOBAR izbor

Čak 99% mladih Supply Chain stručnjaka svoju profesiju smatra kvalitetnim karijernim izborom, pokazuje treće izdanje Izveštaja Saveta stručnjaka za upravljanje lancem snabdevanja (CSCMP) „Young Professionals in Supply Chain“.

Šta mladi stručnjaci misle o radu u oblasti lanca snabdevanja? Zašto ih taj posao privlači i šta traže u karijeri? Ovo su pitanja koja su čelnici CSCMP i kuća Penske Logistics i Korn Ferry potražili odgovor u anketirajući mlade stručnjake starosti do 30 godina.

Rezultati pokazuju da je stav nove generacije prema Supply Chain profesiji veoma pozitivan. Osim što je 99% njih navelo kako smatra da napravilo dobar izbor karijere, 95% ispitanika izrazilo je uzbuđenje zbog svog budućeg razvojnog puta i mogućnosti usavršavanja i obuka.

Glavni razlozi zašto ovi mladi stručnjaci ostaju kod svojih sadašnjih poslodavaca: mogućnosti razvoja, kao i radno okruženje/saradnici navedeni su u 60% odgovora. Plate i bonusi navedeni su kod nešto više od 50% anketiranih.

Približno 88% ispitanika je svoj trenutni posao ocenilo kao dobar, 80% smatra da je on bolji od većine drugih, a 77% navodi da je posao ugodan.

Prema izveštaju, glavni razlozi zbog kojih su mladi izabrali lanac snabdevanja kao oblast u kojoj će graditi svoju karijeru, jeste uticaj koji on može imati na poslovanje kompanije, raznolikost mogućnosti, brz tempo, kao i izazovnost.

Približno 44% ispitanika izrazilo je spremnost da se preseli kako bi napredovali u karijeri.

Pandemija virusa COVID-19 privukla je novi nivo pažnje na logistiku i lanac snabdevanja i njihov značaj za društvo, u obezbeđivanju osnovnih dobara i usluga. Novi izveštaj pokazuje da mladi profesionalci u lancu snabdevanja vide sve veći uticaj koji njihova karijera ima na zajednicu.

Odgovori dobijeni u izradi ove studije otkrivaju da je 58% anketiranih mladih stručnjaka odabralo karijeru u lancu snabdevanja zbog pozitivnog društvenog uticaja. Ta brojka je značajno porasla u odnosu na izveštaj iz 2019, kada je iznosila samo 13% i 2017. godinu kada je bila na nivou od 10%.

Kompletan izveštaj možete preuzeti OVDE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.