I KAMAZ će biti na vodonik!

KAMAZ i GreenGT razmatraju zajednički razvoj kamiona na vodonik i uspostavljanje efikasnijeg okvira za dugoročnu poslovnu saradnju. Vodeći ruski proizvođač kamiona i francusko-švajcarska inženjerska grupa potpisali su Memorandum o razumevanju za razvoj električnih komercijalnih vozila sa pogonom na vodonik.

Početkom septembra partneri su demonstrirali ogledno vozilo od 44 tone, sa sistemom vodoničnih gorivnih ćelija snage 170 kW – sa dve baterije koje proizvode po 85 kW. Postoje dve verzije prototipa, sa 12 i 6 tankova za vodonik, ukupnog skladišnog kapaciteta od oko 45 kg vodonika. Ovo vozilo sa 570 KS bez emisije ima domet od 500 kilometara i može se napuniti za manje od 15 minuta.

Prototip predstavljen u Moskvi je verzija 6×2 zasnovana na KAMAZ šasiji, sa sistemom gorivnih ćelija koje je u potpunosti razvio GreenGT.

To je prvi korak ka pre-serijskoj proizvodnji vozila koje se će sklapati u Francuskoj i Švajcarskoj, za najveće evropske logističke i distribucijske kompanije, navodi se u saopštenju KAMAZ-a.

Zvanično predstavljanje biće održano na sajmu transporta u Bernu u Švajcarskoj, od 11. do 13. novembra. Obe kompanije imaju strast prema automobilskim trkama. KAMAZ je 18 puta pobednik relija Pariz-Dakar među kamionima. GreenGT, s druge strane, ima veliko iskustvo u motociklizmu na vodonik.

Ruska kompanija je, podsetimo, još krajem prošle godine najavila da planira da otpočne razvoj kamiona i automobusa za vodonik.

Foto: kamaz.ru