cargo-partner obeležio otvaranje iLogističkog centra u blizini ljubljanskog aerodroma

Posle 11-mesečne faze izgradnje, kompanija cargo-partner obeležila je zvanično otvaranje svog iLogističkog kompleksa u blizini aerodroma u Ljubljani svečanom večerom. Novi iLogistički centar je najveći logistički kompleks grupacije cargo-partner.

U četvrtak, 12. septembra, kompanija cargo-partner obeležila je zvanično otvaranje iLogističkog centra, sa više od 300 gostiju. Moderan kompleks u neposrednoj blizini ljubljanskog aerodroma počeo je da radi u avgustu. Nakon prvog meseca uspešnog poslovanja, svečana ceremonija bila je domaćinima prilika da se zahvale odgovornom projektnom timu, kao i svojim ključnim klijentima i partnerima u regionu, i da zajedno obeleže uspeh.

Veče je otpočelo kratkim pozdravnim govorima generalnog direktora kompanije cargo-partner Stefana Krautera i direktora u Sloveniji Viktora Kastelica, kao i austrijskog ambasadora u Sloveniji Zigrida Berka, zamenika premijera i ministra infrastrukture Slovenije Alenke Bratušek. Posle toga je Kastelic pozvao projektni tim iLogističkog centra na podijum da bi im odao priznanje za uspešnu izgradnju i realizaciju.

Foto: cargo-partner/Ziga Intihar

Usledila je gala večera praćena ekstravagantnim svetlosnim efektima, živom muzikom koju je izvodio a kapela džez bend „Perpetuum Jazzile”, kao i neobičnim plesom, predvođenim poznatim slovenačkim koreografom Mihom Krušičem.

Direktor kompanije cargo-partner u Sloveniji Viktor Kastelic objasnio je motivaciju za ulaganje od 28 miliona evra:

– Cilj nam je bio da iskoristimo ovo značajno strateško čvorište u srcu Evrope sa najsavremenijim logističkim kompleksom i da sedište, kao i druge naše kancelarije u Ljubljani, smestimo pod jedan krov. Puno ljubavi smo uneli u ovaj projekat jer želimo da ponudimo najbolje radne uslove i da budemo sjajan poslodavac našem osoblju i najbolji partner našim klijentima!

Generalni direktor kompanije cargo-partner Stefan Krauter izrazio je svoje ushićenje blagovremenim završetkom projekta i rastućim prisustvom kompanije u Sloveniji:

– Svojom povoljnom geostrateškom pozicijom Slovenija je prirodna veza između Centralne i Jugoistočne Evrope. Pored toga, luke Kopar i Trst predstavljaju važnu priključnicu sa Azijom i Mediteranom. Ovo veliko ulaganje će dalje učvrstiti našu jaku mrežu i višegodišnju ekspertizu u Centralnoj i Istočnoj Evropi i pružati idealnu osnovu za naš neprestani rast.

Austrijski ambasador u Sloveniji Zigrid Berka naglasio je važnost ulaganja za razvoj regiona i pohvalio kompaniju cargo-partner zbog prepoznavanja značaja Slovenije kao prosperitetne evropske logističke mreže, kao i zbog stvaranja modernih i atraktivnih radnih mesta.

Projekat izgradnje projektovan je u saradnji sa arhitektama kompanije „Protim Ržišnik Perc” i, uprkos kompleksnosti i veličine zgrade, završen je za jedanaest meseci. U toku avgusta 2019. godine sve kancelarije i skladišta kompanije cargo-partner u Ljubljani, uključujući njeno sedište u Sloveniji, preseljene su u nove prostorije, dok koparska kancelarija kompanije cargo-partner ostaje u Serminu.

Foto: cargo-partner/Miran Kambic