Italijanski „Ferretto“ povećava proizvodnju skladišnih regala u BiH

Italijanska kompanija „Ferretto Group“ početkom ove godine u Usori u BiH je počela izgradnju pogona za proizvodnju skladišnih regala. Reč je o ulaganju 15,5 mil KM u prvoj fazi, što je samo deo velike investicije italijanske grupacije. Firma „Ferretto Group Central Europe“ d.o.o. Usora, koja već ima proizvodnju u toj opštini, planira da gradi pogone na ukupno 10,7 hektara.

Inače, ta kompanija je već pet godina prisutna u Bosni i Hercegovini kroz društvo „Metal Constructin & Engineering“ (M.C.E.) takođe u Usori koje se bavi proizvodnjom konzolnih regala za skladištenje teških i dugih materijala, te elemenata za automatska skladišta, a koje na godišnjem nivou obradi od 4.000 do 5.000 tona čelika.

Proizvodi iz pogona u Usori će u najvećoj meri (90-95%) biti plasirani na strana tržišta, uključujući i tržišta u regionu na kojima planiraju da jačaju prisustvo.

Kompanija „Ferretto Group“ S.p.A je specijalizovana za proizvodnju metalnih polica, mezanina te automatskih skladišnih sistema. Osnovana je 1956. godine i kao vodeća u ovom sektoru danas nudi kompletan sistem rešenja za skladišne i arhivske potrebe, od klasičnih paletnih i konzolnih regala do potpuno automatizovanih i robotizovanih sistema upravljanja procesima, materijalima i robama, prenosi eKapija.