Lidl gradi logistički centar u Kumanovu

Kompanija Lidl planira izgradnju logističkog centra u industrijskoj zoni Gornje Konjare kod Kumanova, a za tu svrhu izlicitirala je na javnom nadmetanju plac od oko 17 hektara, za koji će platiti približno 5,3 miliona evra.

Informacija je objavljena na zvaničnom sajtu severnomakedonske Opštine Kumanovo, koja je saopštila da je 31. avgusta na javnom nadmetanju prodala zemljište tom trgovinskom lancu, za izgradnju logističkog centra. Kako se navodi u saopštenju, na javnom nadmetanju putem elektronske aukcije učestvovala su 3 preduzeća.

– Najpovoljniji ponuđač sa najvišom ponuđenom cenom bila je kompanija DTM LIDL Severna Makedonija DOOEL, sa sedištem u Skoplju. Najpovoljnija ponuda je 1.906 denara za 1 kvadratni metar, odnosno za ukupno 170.996m2 – 325.920.015 denara (približno 5,3 miliona evra) – dodaje se.

Na sajtu Opštine Kumanovo navedeno je da će „po okončanju administrativnog postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača i nakon ispunjavanja svih uslova propisanih u javnom pozivu, imovina biti prebačena u vlasništvo najpovoljnijeg ponuđača, nakon čega sledi realizacija investicije“.

Regionalni portali podsećaju da Lidl u Severnoj Makedoniji već neko vreme traži radnike za logistički centar, kao i da je neodavno obavljeno da u Bitolju počinje gradnju prve prodavnice u toj zemlji, na jednoj od dve kupljene parcele. Kao datum otvaranja prvih prodavnica u Severnoj Makedoniji nezvanično se pominje 2026. godina.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.