Sajam intralogistike „CeMAT 2016“ od 31. maja do 3. juna u Hanoveru

Svetski sajam intralogistike CeMAT 2016, koji se održava svake 2 godine u Hanoveru (Nemačka), sada u svoj fokus stavlja digitalizaciju i automatizaciju! Očekuje se približno 50.000 posetilaca, a više od 1.000 izlagača iz celog sveta prezentovaće na ovom sajmu gde su glavna tema IT Smart rešenja za lanac snabdevanja. Zauzima prvo mesto sajma posvećenog intralogistici i menadžmentu lanca snabdevanja (logistike).

U periodu od 31. maja do 3. juna ove godine u Hanoveru biće istaknuta ključna uloga logistike u poslovanju, koja je danas sve više digitalizovana i svrstana u red bitnih elemenata industrijskog lanca vrednosti.

– Uticaj industrijske 4.0 tehnologije na logistiku biće sveobuhvatna tema CeMAT 2016 sajma. Uskoro, svi delovi transportnog sistema i materijali sa kojima se rukuje biće inteligentni. Ovo će veoma povećati fleksibilnost logističkih procesa i mogućnost kompanija da kontrolišu i upravljaju njima. Digitalizacija će poboljšati performanse logističkih kompanija prema svim ključnim faktorima uspeha – izjavio je Andreas Gruchow, član upravnog odbora „Deutsche Messe“, na predpremijeri CeMAT sajma u Hanoveru.

cemat_080516CeMAT je mesto gde će prvi put biti prikazana rešenja koja će oblikovati budućnost intralogistike, publici iz svih krajeva sveta. Izvor informacija broj jedan za sve najnovije logističke tehnologije – sve od polu do potpuno automatizovanih skladišnih rešenja, novih teretnih sistema, robota i ultra modernih IT sistema!

Organizatori CeMAT-a su kreirali novi, poseban prostor posvećen poslednjim aplikacijama i softverima za logistiku, jer je softver zauzeo veoma bitno mesto na tržištu intralogistike.

Move & Lift i Store & Load

Dve najveće teme svake godine su Move&Lift i Store&Load. Move&Lift je usmerena na prezentovanje inovacija o rukujućim materijalima i tehnologiji dizalica, uključujući i viljuškare, kranove, platforme, konvejere i liftove. Ove godine konkretna tematika se tiče istraživanja načina na koji oni mogu biti inteligentno povezani i automatizovani. Store&Load u fokusu ima automatizovanje skladišta. Izlagači će prezentovati opremu za fabrike, palete, kontejnere, utovar/istovar opremu i kompletne magacinske sisteme.

Manage&Service

Reč je o internoj i eksternoj logistici, zajedno. Digitalizacija je revolucionarna za ceo lanac vrednosti i otvara nove prilike za unapređenje tehnologije interne logistike i transportnih usluga eksterne logistike. Budući uspeh kompanija u oblasti špediterkih usluga, javne uprave itd. zavisiće od efikasnosti i kapaciteta njihovih logističkih centara.

Pick&Pack

Tehnologija pakovanja na CeMAT-u biće veća i bolja nego ikad.

„Empack“ i “Label&Print” teme će ove godine prikazati poslednju mašineriju pakovanja, rešenja za transportna pakovanja kao i materijale za pakovanje.