Srpska kompanija osvaja svetsku tehnološku scenu uprkos krizi

HTEC Group – jedna od vodećih regionalnih kompanija za pružanje konsultantskih i usluga razvoja tehnologija, beleži najuspešniju godinu u istoriji postojanja. Kompanija sa sedištem u San Francisku (SAD) i razvojnim centrima u Srbiji i BiH je ove godine utrostručila svoje kapacitete i proširila svoje pristustvo na nove geografske teritorije.

Od svog nastanka 2008 godine, HTEC pomaže kompanijama da digitalizuju poslovanje i da razviju inovativne tehnologije pomoću kojih osvajaju tržišta. Nakon proširenja svog prisustva na tržištima Evrope i Severne Amerike, trostrukog uvećanja tima i domenske stručnosti – HTEC grupacija je spremnija nego ikad da podrži i najzahtevnije korporativne klijente u njihovoj potrazi za sofisiticiranim digitalnim proizvodima i tehnologijama.

– Početkom godine kada je počela kriza, pored nestabilnog poslovanja koje smo svi iskusili, kompanija je odlučila da ne otpusti niti jednog radnika, pa čak naprotiv – da udvostruči rast i krene sa još intenzivnijim zapošljavanjem. Vrlo brzo, ova odluka se isplatila. Mnogi stručnjaci koji su tada izgubili posao, u HTEC-u su pronašli novi poslovni izazov. Kompanija je zapošljavala i po 20 ljudi dnevno, pa smo tako u 2020. organski zaposlili preko 200 stručnjaka, od kojih je 27 zaposleno u novom HTEC tehnološkom centru koji je početkom godine otvoren u Banja Luci – navodi se u saopštenju kompanije.

Ali, zbog rasta obima poslovanja, kako bi zadovoljila potrebe klijenata za HTEC uslugama, kompanija u avgustu akvizira novosadsku IT kompaniju Execom, veterana srpske tehnološke scene. Kroz ovu akviziciju, HTEC dodatno proširuje svoj ekpertski tim sa gotovo 200 inžinjera i poslovnih stručnjaka sa iskustvom u različitim tehnologijama i industrijama, kao i portfolio klijenata širom Evrope.

Sada brojeći preko 600 zaposlenih u svojim tehnološkim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Banja Luci, kao i u lokalnim predstvaništvima u San Francisku, Mineapolisu, Londonu, Geteborgu, Stokholmu, Oosterbeku, i Ljubljani – HTEC dovodi nove liderske snage, stručnjake sa svih strana sveta koji će kompaniji pomoći da ostvari ambiciozan plan rasta i u narednih pet godina udesetostruči svoje kapacitete i klijentsku bazu, stoji u saopštenju.

Nakon uspešno završene 2020. godine, sa utrostručenim timom i ekspertizom u različitim industrijama kao što su visoke tehnologije, medicina, transport, maloprodaja i distribucija, finansije i bankarstvo, mediji i zabava, zelena energija, laboratorijski instrumenti, i drugo, kompanija već planira nove akvizicije u regionu i pozicioniranje kao jedan od globalnih lidera u oblastima digitalne transformacije i razvoju inovativnih tehnologija.

Zadovoljan ostvarenim uspesima kompanije u 2020. godini, Aleksandar Čabrilo, generalni direktor kompanije, je rekao:

– Krajem prošle godine smo pričali o desetostrukom rastu koji želimo da ostvarimo u narednih pet godina, sa jakom ambicijom da dovedemo kompaniju na javni listing NYSE. Već ove godine smo ostvarili trostruki rast, ali nastavljamo ka krajnjem cilju! Veoma sam ponosan na ambicije koje smo uspeli da probudimo među našim zaposlenima, i sada nam je ideja o 10x rastu postala deo kulture i poslovna mantra naših timova. Kada tamo stignemo, znaćemo da je to bio zajednički podvig i da uvek postoji sledećih 10x koje možemo postići.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.