„Tetra Pak“ otvara novi magacin za gotove proizvode u Gornjem Milanovcu

„Tetra Pak“, svetski lider u rešenjima za preradu i pakovanje hrane, u utorak je  najavio otvaranje novog magacina za gotove proizvode u Gornjem Milanovcu. Sa površinom od 4.000 kvadratnih metara, novi magacin donosi značajno poboljšanje u skladištenju gotovih proizvoda čime se smanjuje vreme utovara za 50%, a logistika organizuje efikasnije.

Otvaranje magacina najnoviji je deo investicije od ukupno 11,9 mil EUR koje je „Tetra Pak“ uložio u protekle dve godine kako bi povećao proizvodni kapacitet i prostor za skladištenje u fabrici u Gornjem Milanovcu. Ova investicija odražava globalnu proizvodnu strategiju kompanije: ostvarivanje najefikasnije upotrebe mreže od 40 fabrika širom sveta i pružanje usluge na najvišem nivou po najnižim mogućim cenama proizvodnje.

– Sa ukupno 277 klijenata koji se odavde snabdevaju i 91% proizvodnje koja se izvozi, fabrika u Gornjem Milanovcu je jedna od najuspešnijih u proizvodnoj mreži kompanije „Tetra Pak“.

Poseduje dokazano iskustvo koje se ogleda u izuzetnom kvalitetu, konkurentnim cenama i visokoj fleksibilnosti i strateški je pozicionirana kako bi ispunila najizazovnije zahteve proizvodnje. Danas, ovo je naša najefikasnija fabrika u Evropi i Centralnoj Aziji –  izjavio je Šarl Olme, potpredsednik Klastera za Evropu i Centralnu Aziju u kompaniji „Tetra Pak“.

Osim toga što je ključni igrač u globalnoj proizvodnoj mreži kompanije „Tetra Pak“, fabrika u Gornjem Milanovcu igra značajnu ulogu u poslovanju kompanije u Jugoistočnoj Evropi, posebno u Srbiji.

 –  Fabrika u Gornjem Milanovcu je strateški dobavljač za nas u ovom regionu. Fabrika nam omogućava da budemo blizu naših klijenata i da odgovaramo nanjihove potrebe za brzom isporukom i konkurentnim cenama –  izjavila je Maria Krasilovec, generalna direktorka kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Evropu.

Povećanje proizvodnog kapaciteta i otvaranje novog magacina su investicije koje omogućavaju fabrici u Gornjem Milanovcu da proizvodi najsavremeniju ambalažu iz globalnog portfolija kompanije  „Tetra Pak“. Kao rezultat ovoga, fabrika planira da isporuči 2,9 milijardi paketa u 2015. godini, što je 150% više nego pre tri godine.

Istovremeno, investicija je omogućila otvaranje novih radnih mesta za zaposlene u regionu, kako kaže Jovan Gligorijević, direktor fabrike u Gornjem Milanovcu.

 – Nov magacinski prostor ne samo da donosi poboljšanje poslovanja, već je takođe za nas prilika da povećamo radnu snagu zapošljavanjem novih radnika. Ukupno 38 novih kolega pridružilo se našim timovima u proizvodnji i našem centru za dizajn. Ovi izvanredni kandidati su iz Gornjeg Milanovca i okoline, čime dajemo doprinos ekonomskom razvoju našeg grada.

Rast kompanije u Srbiji i okruženju tokom prethodnih decenija rezultat je snažnog partnerstva kompanije Tetra Pak sa svojim klijentima, partnerima i vlastima.

„Tetra Pak“ je vodeća svetska kompanija za proizvodnju rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda sa više od 23.000 zaposlenih u preko 80 zemalja.