UnitCargo planira otvaranje logističkog centra u Srbiji

Internacionalna kompanija UnitCargo, jedan od lidera u oblasti logistike i transporta robe u regionu Centralne i Istočne Evrope, obeležila je prvu godišnjicu poslovanja u Srbiji.

Generalni direktor kompanije, Davor Sertić, najavio je da UnitCargo, koji posluje u šest evropskih zemalja i trenutno zapošljava 84 radnika, planira da u naredne tri godine u Srbiji otvori moderan logistički magacin, zaposli do trideset radnika i dostigne promet od 10 mil EUR.

– Od svog osnivanja, kompanija UnitCargo je bila aktivna na teritoriji Srbije kroz saradnju sa klijentima, a otvaranjem kancelarije u Novom Sadu dodatno smo se približili tržištu i partnerima. Srpsko tržište ima izuzetan značaj za nas, jer leži u samom srcu transportnog koridora koji se proteže od Skandinavije do grčkih ostrva – izjavio je Sertić.

– Cilj nam je da u Srbiji, ali i na prostoru nekadašnje Jugoslavije, budemo među top tri vodeće transportne kompanije, kao što smo to već uspeli da postignemo u svim zemljama u kojima imamo predstavništva. Verujemo da srpska privreda ima stabilno rastući potencijal i nadamo se da ćemo tom trendu i mi doprineti – dodao je generalni direktor kompanije.

Kompanija UnitCargo posluje već 15 godina sa ukupnom vrednošću ulaganja od pola miliona evra, i do sada je uspešno realizovala više od 20.000 vožnji širom Evrope. Industrijske grane u kojima UnitCargo posluje su papirna industrija, metalna, auto-moto, hemijska i farmaceutska.

Najveći potencijal na tržištu Srbije UnitCargo vidi u punom korišćenju svojih kamiona sa minimalnim brojem takozvanih praznih kilometara, čime se znatno smanjuju troškovi kompanije.

Pored glavnog sedišta u Beču i predstavništva u Novom Sadu, kompanija UnitCargo ima kancelarije i u Slovačkoj (Nove Zamki), Poljskoj (Vratislava i Rešov), Rumuniji (Bukurešt), Bugarskoj (Sofija), a za 15 godina uspešnog poslovanja kompanija je nedavno dobila prestižnu nagradu Privredne komore Grada Beča, prenosi eKapija.

Foto: UnitCargo