Walmart vrši dostavu direktno do vašeg frižidera!

Možemo da pružimo usluge potrošačima ne samo u vidu poslednje milje (do kuće potrošača – prim. nov.), već i poslednjih 15 stopa – navodi Walmart, američki lanac supermarketa i jedan od najvećih lanaca na svetu. Ova kompanija je pre nekoliko dana najavila da pokreće novu uslugu koja omogućava dostavu direktno do frižidera kupaca.

Za početak, više od milion kupaca iz tri američka grada može da uživa u ovakvoj vrsti dostave.

Ukratko, usluga InHome dostave znači da klijenti naručuju namirnice putem interneta i onda označavaju kada tačno žele da dostava bude izvršena. Walmart osoblje zatim sastavlja narudžbinu i dostavlja je do kuće kupca.

Oni mogu da uđu u dom svojih klijenata zahvaljujući upotrebi „inteligentne tehnologije“ koja im omogućava da otvore vrata. Oni zatim ubacuju proizvode u frižider, pod budnim okom kamere, koju je nabavio dobavljač. Kao rezultat toga, kupac može na internetu da posmatra kako se njegov frižider puni.

Walmart razvija podršku za „poslednjih 15 stopa“

Walmart ističe kako će zaposleni biti obučeni kako da izaberu sveže proizvode, stave ih u frižider i kako da se kreću po stanu n anačin koji će najmanje da naruši privatnost klijenata. Za sada, međutim, nema detalja koji govore o tome šta ovo tačno podrazumeva.

Ipak, ovo je samo početak razvoja usluga vezanih za uslugu „poslednjih petnaest stopa“. Ipak, ove godine, lanac želi da obezbedi da kuriri budu u mogućnosti da preuzmu robu koja će biti vraćena nakon punjenja frižidera. Potrošač će samo morati da ostavi ovu robu na prethodno dogovorenom mestu.

Toliko planova za budućnost. Usluga InHome dostave će sada biti dostupna stanovnicima Kanzas Sitija (Misuri), Pitsburga (Pensilvanija) i Vero Biča (Florida).