Švedska „zver“ debituje u Ženevi

Nakon nekoliko meseci spekulisanja, „one 1“, najnoviji model švedskog proizvođača automobila „Koenigsegg“, debitovaće na Ženevskom sajmu automobila ove godine, prenosi portal Gtspirit.

To znači da će već za nekoliko nedelja biti i zvanična premijera možda i najbržeg automobila na planeti.

Dosad najradikalniji model švedskog proizvođača biće proizveden u samo šest primeraka, od kojih su svi već prodati.“One 1″ je dobio ime zbog odnosa mase i snage, pošto će automobil imati 1.400 konjskih snaga ispod haube, a težiće 1.400 kilograma.

Švedski proizvođač u 1.400 kilograma računa i težinu prosečnog vozača, ulja, goriva i ostalih tečnosti. Možda čak impresivnije od neverovatnog odnosa mase i snage je sjajni aerodinamični redizajn i izgled „one 1“ u poređenju sa „agera R“.
koenigsegg_1_290114
Inženjeri švedskog proizvođača navode da bi „one 1“ mogao da postane najbrži automobil na svetu i smatraju da bi mogao da dostigne 450 kilometara na sat.Osim toga, novi model će, kako veruju, postaviti rekord u dostizanju 200 i 300 kilometara na sat. Do 400 kilometara na sat će, smatraju, doći za ispod 20 sekundi.

Fantastične karakteristike u kombinaciji sa prelepom aerodinamičnom linijom sigurno će oduševiti prisutne u Ženevi i od „one 1“ učiniti zvezdu sajma.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.