Kombi ispunjen hijaluronskim filerima

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, noćas sprečili pokušaj krijumčarenja hijaluronskih filera vrednih više od 3 miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven oko ponoći kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi marke mercedes, bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 42-godišnji vozač iz Kovina i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze.

Detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

Čim su otvorili kutije, carinici su ugledali pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda – hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrednost procenjena na 3.107.619 dinara.

Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke Princess i to: 320 komada Princess Filler 1ml, 180 komada Princess Volume 1ml i 10 komada Princess Rich 1ml, koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora.

Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara.

Podsetimo da su carinici gotovo identičan slučaj osujetili i 15. oktobra na graničnom prelazu Batrovci, kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju.

Foto: carina.rs