Pune torbe psihoaktivnih lekova u podu prikolice

Više od 360.000 tableta i oko 10 kilograma psihoaktivnih lekova pronađeno je 25. maja sakriveno u fabričkoj šupljini poda prikolice kamiona, na izlazu graničnog prelaza Bogojevo.

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven nakon što je na red za redovnu kontrolu pristigao kamion beogradskih registarskih oznaka, koji je prema rečima vozača „prazan“ krenuo na utovar u Hrvatsku.

Prilikom detaljnog pregleda, koji je ipak usledio, u fabričkoj šupljini poda prikolice – tzv. „koritu“ otrkrivene su dve velike putne torbe pune psihoaktivnih lekova. U jednoj od torbi pronađeno je oko 360.000 tableta „ksanaks“, spakovanih u 3.620 bočica od po 100 komada.

U drugoj torbi pronađene su još dve kese nepoznatih lekova u rinfuzi. U jednoj kesi je bilo oko sedam kilograma tableta na bazi alprazolama, koji je takođe na listi psihoaktivnih supstanci, dok je druga kesa slične veličine ispunjena tabletama nepoznatog leka u rasutom stanju.

O čemu se tačno radi biće potvrđeno nakon laboratorijskih analiza.

Zaplenjene psihoaktivne lekove, vozača i kamion preuzeli su policija i tužilaštvo, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor/foto: carina.rs