CMA CGM Group potvrdila akviziciju kompanije GEFCO

CMA CGM Grupa potvrdila je u petak (8. aprila 2022. godine) preuzimanje skoro 100% kapitala kompanije GEFCO, evropskog lidera u automotiv logistici i multimodalnom lanacu snabdevanja. Kako se navodi u saopštenju CMA CGM, sporazum o preuzimanju dostavljen je antimonopolskim organima na odobrenje.

Međutim, u okviru posebne procedure, Evropska komisija je ovlastila CMA CGM da odmah stekne kapital kompanije GEFCO, do konačnog odobrenja koje se očekuje u narednim mesecima. Ova akvizicija će ojačati obim logističkih usluga koje CEVA Logistics, logistička podružnica CMA CGM, pruža svojim klijentima, posebno u Francuskoj i širom Evrope, navodi se u saopštenju.

– Kupovina kompanije GEFCO predstavlja dalji korak u našoj razvojnoj strategiji i jača našu poziciju kao globalnog igrača u transportu i logistici. Sa kompanijom GEFCO, naša podružnica CEVA će postati svetski lider u automotiv logistici, nakon što je nedavno unapredila svoje mogućnosti u logistici e-trgovine akvizicijom Ingram Micro CLS – istakao je Rodolphe Saade, predsednik i izvršni direktor CMA CGM grupe.