Na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce postavljena tabla „Otvoreni Balkan“

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo-Tabanovce postavljena je tabla “Open Balkan“, kojom je obeležena traka namenjena prevoznicima iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije sa statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO), saopštilo je u četvrtak (7. aprila 2022. godine) Ministarstvo finansija Republike Srbije.

– Nastavljamo sprovođenje inicijative Otvoreni Balkan kako bismo olakšali poslovanje privredi i ubrzali protok roba. Kamioni ne treba satima da čekaju na granicama već da se sve potrebne procedure sprovode brzo i efikasno. Na ovaj način slušamo glas privrede i utičemo na dalje poboljšanje privrednog ambijenta u našoj zemlji – izjavio je ministar Siniša Mali.

Foto: Uprava carina

Mali je podsetio da su u okviru navedene inicijative potpisani sporazumi koji, osim olakšavanja trgovine, treba da doprinesu i saradnji u oblasti hrane, fitosanitarne i veterinarske inspekcije.

On je napomenuo i da je potpisan sporazum koji će omogućiti uvođenje jedinstvene radne dozvole između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, čime će ove zemlje biti još privlačnije investitorima koji će moći da zapošljavaju radnike iz sve tri zemlje.