„Global Ports“ nastavlja investiranje u unapređenje kapaciteta barske luke

Turska kompanija „Global Ports Holding“ započela je 2017. godinu dodatnim investicijama, čiji je osnovni cilj unapređenje operativnih kapaciteta barske kompanije „Port of Adria“, a novi dodatak lučkoj opremi je Gottwald dizalica HMK 260e, saopšteno je iz te kompanije.

Ova univerzalna mašina/dizalica, sa maksimalnim kapacitetom 80t, može se koristiti za utovar i istovar generalnih tereta, kontejnera, kao i za projektne terete. Gottwald HMK 260e dizalica je već počela da radi u „Port of Adria“ i dodatkom spredera, koristiće se i u kontejnerskim manipulacijama.

Povećanje produktivnosti pretovaranog učinka je već sada potvrđeno. Realizovane i buduće investicije potvrđuju da „Port of Adria“ intezivno razvija kapacitet komercijalne luke, tako se pozicionirajući kao pouzdan partner u logističkom lancu „door to door“ usluge, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Vlade Crne Gore potpisali su sredinom novembra 2013. godine ugovor o prodaji 62% kapitala firme Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) „Global Ports“-u za oko 8 mil EUR.

Inače, kompanija „Port of Adria“ osnovala  je krajem prošle godine predstavništvo u Beogradu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.