Industrija u šoku: Bivši šef Maerska prešao kod svog najvećeg konkurenta!

Nedelju dana nakon što je podneo ostavku sa mesta predsednika AP Moller – Mearsk, Søren Toft, prihvatio je istu poziciju kod konkurencije – danskog brodovlasnika, švajcarske kontejnerske grupe – „Mediteranska brodarska kompanija“ (MSC). O ovom potezu sve se više spekuliše u medijima koji se bave izveštavanjem o ovoj industriji.

Søren Toft je 11. novembra podneo ostavku sa mesta operativnog direktora AP Møller-Mӕrsk. Nedelju dana kasnije prihvatio je istu poziciju kod švajcarskog rivalanjegove „bivše“ kompanije – Mediteranske brodarske kompanije.

Kako prenosi novinska agencija Rojters, Toft će direktno odgovorati Dijegu Aponteu (Diego Aponte), predsedniku MSC grupe i njegovom ocu Đanluiđiju Aponteu (Gianluigi Aponte), osnivaču kompanije. Još nije utvrđeno kada će tačno Toft početi da radi u MSC-u.

U medijima se dosta spekuliše o tome zašto je bivši izvršni direktor kompanije Maersk doneo ovu odluku. Neki kažu da će on preuzeti mesto predsednika umesto Dijega Apontea, jer će direktor kompanije MSC, Đanluiđi Aponte, otići u penziju.

Međutim, portparol MSC-a demantovao je glasine o ostavci Đanluiđija Apontea. Takođe je dodao da će i Đanluiđi i njegov sin „zadržati odlučnu, praktičnu ulogu na vrhu kompanije“.

Søren Toft je 2014. godine postao izvršni direktor kompanije Maersk, gde je bio odgovoran za globalne operacije Maerskovih brodskih linija nakon što je preuzeo dužnosti šefa ušravljanja mrežom u Maersk Line. Toftove dužnosti verovatno će preuzeti direktor kompanije Maersk, Søren Skou.