Intereuropa: Prihodi u devet meseci niži od planiranih

U jeku prodaje i preuzimanja vlasništva, slovenačka Intereuropa objavila je poslovne rezultate koji nisu ostvarili planove. U prvih devet meseci ove godine celokupna grupa ostvarila je prihode od prodaje u visini od 120,2 mil EUR, što je jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali šest posto manje od planiranog. Neto dobit porasla je dva posto na 4,2 mil EUR.

Matična kompanija Intereuropa povećala je prihod od prodaje za jedan posto, na 84,5 mil EUR, a neto dobit pala je za pet posto, na 3,6 mil EUR, navodi se u izveštaju o poslovanju objavljenom na web stranici Ljubljanske berze.

Najveći deo prodaje (53 posto) ostvaren je kopnenim prevozom. Negova vrednost dosegla je 63,9 mil EUR, što je jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i četiri posto manje od planiranog.

U drumskom prevozu, koji je sa kopnenim prometom činio 51%, rast prodaje bio je jedan posto, a za zbirni transport (udeo od 20%) 6%. Prodaja logističkih rešenja porasla je za 15 posto, na 19,9 mil EUR, što je još šest posto ispod planiranog. Kako je objašnjeno iz kompanije, na ovo područje značajno su uticale nerealizirane planirane preraspodele prodajnih proizvoda pomorskog transporta i pad prodaje nekih ključnih kupaca.

Inače, novi vlasnik Intereurope, Pošta Slovenije, ovih dana preuzima celokupno vlasništvo i u firmi iz Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.