INTERMODALNI TRANSPORT: LKW Walter prebacuje isporuke MediaMarktSaturna na železnicu

LKW Walter će pružati intermodalne usluge za MediaMarktSaturn, vodećeg evropskog prodavca potrošačke elektronike, tako što će prevoziti kontejnere iz Nemačke u Italiju železnicom, pri čemu će se samo poslednja milja putovanja obaviti drumom. Ovaj potez je deo napora kompanije MediaMarktSaturn da smanji svoj ugljenični otisak, piše trans.info.

LKW Walter je najavio novo partnerstvo sa IMTRON-om, kompanijom MediaMarktSaturn grupe. Ranije je nemačka kompanija organizovala transport svojih artikala sa privatnim robnim markama iz Nemačke u severnu i južnu Italiju drumom, ali je od nedavno potražila održivije alternative.

Zbog veće stabilnosti lanca snabdevanja i smanjenja emisije CO₂, LKW Walter je odlučio da koristi kombinovani transport za ovu važnu rutu. Kao rezultat toga, sav transport će sada biti prebačen na železnicu.

Karakteristika ovog transportnog rešenja je da se prikolice sa dizalicom podižu na voz na terminalu i prevoze u Italiju bez ikakvog pretovara. Kada uđu u Italiju, biće transportovane kamionima do krajnjeg odredišta.

– Želimo da damo važan doprinos daljem smanjenju emisije CO₂. Partnerstvo sa kompanijom LKW Walter je sledeći logičan korak za nas da učinimo lanac snabdevanja klijentima još održivijim – objašnjava Karsten Somer, generalni direktor IMTRON GmbH.

Foto: Facebook / LKW Walter Internationale Transportorganisation AG

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.