Mađarska odlaže prugu BG-Budimpešta – kako to utiče na Srbiju?

Iako je Vlada Mađarske nedavno odlučila da zbog porasta troškova raspiše novi tender za modernizaciju mađarske deonice železničke pruge Budimpešta-Beograd, u srpskom resornom ministarstvu kažu da to ne utiče na projekat rekonstrukcije pruge u Srbiji.

Mađarski mediji pišu da će zbog odluke vlade radovi početi tek 2020. godine, godinu dana kasnije nego što je bilo planirano.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije kažu za Tanjug da „poslednja dešavanja u vezi s projektom u Mađarskoj ne utiču ni na koji način na realizaciju projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji“.

„S mađarskim partnerima smo praktično u dnevnom kontaktu i usaglašavamo sve tehničke parametre kako bi ceo projekat funkcionisao na jedinstven način, kako to propisuju evropski standardi, a i naši propisi koji su važeći u Srbiji, a koji su u potpunosti usaglašeni s propisima EU“, navode u ministarstvu.

Prema pisanju mađarske agencije MTI, projektovani troškovi modernizacije deonice u dužini od 152 kilometra izmedu Budimpešte i Kelebije, na granici sa Srbijom, iznosili su u maju 2018. godine 578 milijardi forinti (1,79 milijardi evra).

Međutim, najbolja ponuda koja je od tada stigla iznosila je 693 milijarde forinti. S obzirom na to da mađarska vlada nije spremna da snosi veće troškove, pokrenula je nov postupak javnih nabavki.

„Pratimo i usaglašavamo i rokove realizacije projekta u cilju da u što kraćem roku ceo projekat od Beograda do Budimpešte bude završen“, kažu u resornom ministarstvu u Srbiji.

Cilj modernizacije ove železničke saobraćajnice jeste da se olakša transport kineske robe u Evropu koja dolazi iz grčke luke Pirej.

Ta roba bi bila dovožena železnicom preko Srbije u Mađarsku.