Poboljšana multimodalna veza na relaciji Luksemburg-Trst

Kompanije Mars Logistics, DFDS i CFL multimodal najavile su saradnju kako bi poboljšale uslugu od intermodalnog terminala Bettembourg-Dudelange u Luksemburgu do Trsta sa 9 na 12 povratnih železničkih linija nedeljno do četvrtog kvartala 2019. godine.

Kompanije su uspešno zaključile partnerstvo za širenje svoje ponude usluga na relaciji Evropa-Turska.

– Ovo je važan korak u daljem jačanju intermodalne ponude na ovoj relaciji. Drago nam je što možemo da ojačamo naše veze sa DFDS-om i da unapređujemo našu blisku i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Mars Logistics – rekao je Fraenz Benoi, generalni direktor CFL multimodal.

Multimodalno čvorište Luksemburga pruža dalje dnevne železničke linije do Genta i Zeebruggea, trajektnim linijama prema Velikoj Britaniji i Skandinaviji. Ostale intermodalne veze uključuju Antverpen, Lion, Poznan (2020), Le Boulou i Barselonu. Iz Trsta trajektne veze služe za luke Istanbul i Mersin u Turskoj.

CFL multimodal, sa sedištem u Luksemburgu, deo je CFL grupe i pokriva ceo logistički lanac. Idealan geografski položaj terminala Bettemburg u srcu Evrope pozicionirao je CFL multimodal kao centralno logističko čvorište koje je u stanju da obezbedi redovne transportne veze do luka Severnog i Baltičkog mora, kao i južne Evrope.

DFDS pruža trajektne i logističke usluge u Evropi i okolini, ostvarujući godišnji prihod od 2,1 milijardu evra. Sa svojim trajektnim mrežama, DFDS pruža efikasne i pouzdane prevozne usluge za više od 8.000 klijenata koji transportuju teret. Kompanija je osnovana u Kopenhagenu, ima 8.000 zaposlenih na brodovima i u kancalarijama u više od 20 zemalja.

Mars Logistics sa sedištem u Istambulu takođe pruža kompletne logističke usluge. Kompanija ima više od 1.400 zaposlenih, osim u Turskoj imaju predstavništva i u Luksemburgu, Trstu, Guangdžou i Šangaju.