Preduzeće SRBIJA KARGO sertifikovalo radionice u Nišu

U cilju kontinuiranog poboljšanja u sistemu održavanja voznih sredstava, kompanija Srbija Kargo je uspešno završila postupak sertifikacije svojih radionica u Nišu.

– Dobijena su dva sertifikata, što govori o kvalitetu rada radionice za održavanje teretnih kola u Popovcu, kao i lokomotivskog depoa u Crvenom Krstu. Pod nadležnost lokomotivskog depoa u Crvenom Krstu podpadaju i dve specijalizovane radionice, od kojih je jedna za održavanje auto-stop uređaja, a druga za održavanje brzinomera i registrujućeg uređaja – saopšteno je.

Nakon uspešno završenog audita od strane Direkcije za železnice, radionice u Nišu su dokazale da u potpunosti ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, kao i da funkcionišu u skladu sa najboljom poslovnom praksom.

Kompaniji će sertifikati omogućiti efikasniji rad, kao i poslovanje u skladu sa najnovijim standardima prema kojima posluju svi veći železnički prevoznici u Evropi – navode u preduzeću Srbija Kargo.

Sada su radionice za održavanje teretnih kola u Popovcu i lokomotivski depo u Crvenom Krstu u ravnopravnom položaju sa radionicama iz Evropske unije, jer se pri ocenjivanju primenjuje ista metodologija i dokazani kriterijumi.

Ovakav način rada Sektoru ZOVS omogućuje da konstantno teži ka poboljšanju kvaliteta u celokupnom sistemu održavanja, što doprinosi većem stepenu bezbednosti u železničkom saobraćaju i većem procentu interoperabilnosti.

Takođe, u cilju unapređenja sistema održavanja, Sektor ZOVS je započeo sertifikaciju radionica i u okviru Sekcije ZOVS Kraljevo, koje su locirane u Požegi i Kraljevu, što će doprineti poboljšanju uslova i nivoa održavanja železničkih vozila, navodi se u saopštenju.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.