Na prelazu Reske carinici otkrili oružje u albanskom kombiju (VIDEO)

Službenici mađarske Poreske i carinske uprave (NAV) pronašli su na prelazu Reske, u vozilu albanskih registarskih oznaka, različito vatreno oružje i municiju.

Slučaj je otkriven kada je na granični prelaz Reske stigao kombi Mercedes Sprinter, čiji je vozač albanske nacionalnosti tvrdio da ne prevozi robu koja se mora prijaviti. Bez obzira na takvu izjavu, nadležni službenici odlučili su da izvrše detaljan pregled vozila, na osnovu analize rizika. Prilikom kontrole, primetili su predmete koji izgledaju kao oružje, iza tapacirunga bočnih vrata.

Razbijanjem tapacirunga na vozilu pronađen je automatski pištolj, šaržeri, kao i različito drugo oružje, uz 2.693 komada municije.

Kako je izgledalo otkrivanje pokušaja krijumčarenja oružja, pogledajte u video snimku koji je mađarska carina objavila jutros na svojoj zvančnoj FB stranici.

– U sklopu odlučnih i stručnih postupaka, muškarcu su stavljene lisice na ruke dok su vozilo i putnici, takođe Albanci, upućeni na detaljni carinski pregled – navodi se u objavi.

Carinski službenici podneli su policijskoj upravi Čongrad-Čanadske županije krivičnu prijavu protiv vozača i putnika, zbog osnovane sumnje na zloupotrebu oružja i municije, dodaje se.

Naslovna foto: Pixabay/Franz P. Sauerteig, iustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.