Priče snažnih žena – FERCAM podržao kampanju „Ona je PepsiCo“ brendiranjem kamiona

Italijanska transportno-logistička kompanija FERCAM sa velikim zadovoljstvom podržala je kampanju kompanije PepsiCo u Srbiji pod nazivom „Ona je PepsiCo“. U okviru kampanje, PepsiCo će se baviti osnaživanjem i podrškom žena na različitim pozicijama u kompaniji. Reč je o damama koje rade u fabrici na poslovima koji se tradicionalno uglavnom vezuju za muškarce, poput rada u magacinu ili na pakovanju, ali i onima koje su zaposlene u proizvodnji, prodaji i na rukovodećim pozicijama.

FERCAM Srbija podržao je ovu kampanju brendiranjem sedam svojih kamiona, tako da će fotografije dama iz kompanije PepsiCo, poput pokretnih bilborda, biti vidljive na putevima širom Srbije.

Foto: Fercam

O tome kako je došlo do ove interesantne saradnje i kakvi su dalji planovi, razgovaramo sa Jovanom Petrović, menadžerkom za ključne klijente kompanije FERCAM Srbija.

PL: Kako se FERCAM našao u kampanji „Ona je PepsiCo“?

– Sa kompanijom PepsiCo imamo dugogodišnju saradnju na evropskom nivou, kao i sa kompanijom Marbo Product, članicom grupe u Srbiji. Sarađujemo na polju međunarodnog i domaćeg drumskog transporta robe, po kome je FERCAM prepoznatljiv na tržištu.

Imali smo ideju da realizujemo neki zajednički projekat i kada je stigao poziv za kampanju „Ona je PepsiCo“ vrlo rado smo se odazvali i podržali je.

Foto: Fercam

PL: Cilj kampanje je promocija žena u biznisu, koji je stav FERCAM-a po tom pitanju?

– Razlog zbog koga smo podržali ovu kampanju je i to što delimo iste vrednosti sa PepsiCo-om po pitanju rodne ravnopravnosti u kompaniji. Iako se pretežno smatra da su transport i logistika „muške“ profesije, FERCAM snažno podržava žene u logistici. U našoj kompaniji polovina zaposlenih su upravo žene, i to od operativnih do rukovodećih pozicija, kao i u top menadžmentu. Upravo iz ovog razloga bilo nam je potpuno prirodno da podržimo izuzetnu kampanju kompanije PepsiCo i budemo njen deo.

Foto: Fercam

ZELENI KORIDORI I NOVI PROJEKTI

PL: Da li su u planu još neki novi projekti sa kompanijom PepsiCo?

– Naravno, imamo u planu nove projekte na polju održivog transporta. U saradnji sa PepsiCo-om pokrenuli smo „zeleni koridor“ Italija – Srbija – Italija kamionima na HVO gorivo, odnosno biodizel, a u planu je još jedan interesantan ekološki projekat za tržište Srbije koji je trenutno u pripremi.

FERCAM nastavlja dalji rad na razvoju zelene agende u Srbiji, nudeći inovativna i održiva rešenja u cilju zaštite životne sredine.

Za više informacija o zelenim rešenjima u transportu, kontaktirajte kompaniju FERCAM putem mejla belgrade@fercam.com.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.