TEŠKI tereti – 10 tona čeličnog kabla avionom transportovano od Bergama do Šangaja (FOTO)

Uspešno realizovani transporti teškog tereta uvek privlače interesovanje. Kompanija FERCAM nedavno je podelila vest o jednom upravo takvom projektu – reč je o avionskom prevozu 10.000 kg čeličnog kabla na kalemu, iz italijanske provincije Bergamo sve do Šangaja.

Kao i obično, preciznost i pažnja bili su neophodni, ali ovo nije bio samo redovan transport: zahtevao je prilagođeno rešenje.

Na primer, bilo je potrebno iznajmiti posebnu dizalicu za utovar tereta u avion i obezbediti da se svaki korak putovanja realizuje uz maksimlanu posvećenost detaljima.

– Na aerodromu MXP Milano Silvio Berluskoni koristili smo specijalnu dizalicu koja je omogućila podizanje robe do nivoa utovarne platforme. To je bilo neophodno, s obzirom na bruto masu tereta – kažu iz kompanije FERCAM.

Čelični kabl prevezen je teretnim avionom B747F – linija ASIANA. Ruta je obuhvatala transport Milano-Seul i Seul-Šangaj (MXP – Seul 26. avgust, ICN (Seul) – Šangaj PVG 27. avgust).

Glavni izazov u transportu ovakvog tereta vazdušnim putem jeste osigurati da bude stabilno smešten i osiguran tokom čitavog puta, uključujući utovar i sve faze transporta do isporuke, kao i u okviru lokalnih operacija na odredištu.

– Naš Air & Ocean tim je uvek spreman da uloži dodatni napor i pomeri granice kako bi logistička operacija protekla besprekorno – poručuju iz kompanije FERCAM.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.