„Air Serbia Cargo“ ostvario rast od 61% sa ukupno prevezenih 875t robe

„Air Serbia“, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, danas je objavila da je nastavila da unapređuje svoje finansijske pokazatelje ostvarujući prihod od 39 mil EUR u prvom kvartalu 2015. godine, što predstavlja povećanje od 44% u odnosu na isti period u 2014. godini.

Ukupno 453.000 putnika je koristilo usluge „Air Serbia“-e u prvom kvartalu ove godine, što je za 26% više u odnosu na 359.000 putnika koliko je prevezeno u istom periodu prošle godine, dok je kapacitet za prevoz putnika izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers – ASK) uvećan za 15% i iznosio je 795 miliona.

Kada se radi o prevozu tereta, „Air Serbia Cargo“ ostvario je rast od 61% u odnosu na isti period 2014. godine sa 875 tona prevezenog tereta u prvom kvartalu ove godine. „Air Serbia Cargo“, podseća se u saopštenju,  je ostvario bližu povezanost sa asocijacijom Global Logistics Network – GLN, čime je avioprevozniku omogućeno da ponudi svoje usluge široj bazi klijenata širom sveta, istovremeno nudeći veću mogućnost izbora i unapređen pristup globalnim transportnim rešenjima.