DHL uveo novi avion za transport robe iz i u Srbiju

Kompanija DHL, usled povećanja prometa robe u i iz Srbije, od ponedeljka, 5. septembra, u sastavu svoje flote kojom transportuje DHL-ov materijal za našu zemlju ima novi tip aviona.

Umesto dosadašnjeg Antonova 26, kapaciteta 5 tona, ubuduće će za Srbiju leteti Boing 737 400F kapaciteta 20 tona, saopštila je ta kompanija.

Avion će saobraćati svakog radnog dana na relaciji Budimpešta – Beograd – Linc. Novi avion je rezultat povećanja prometa robe u Srbiju i iz Srbije i to, kako navode u saopštenju, 9,8% u težinama i 19% u pošiljkama iz godine u godinu. Značajno povećanje kapaciteta za avio kargo pružiće priliku za brže i efikasnije povezivanje kompanija iz Srbije sa inostranstvom, kao i jednostavniji izvoz robe.

– Novi član flote predstavlja i potvrdu trajnog opredeljenja DHL Grupe da investira u poslovanje u Srbiji, na zadovoljstvo mnogobrojnih klijenata – stoji u saopštenju.

DHL Srbija, koja ove godine obeležava 25 godina poslovanja u našoj zemlji, izabrana je nedavno za najuspešniju evropsku kompaniju DHL Grupe u 2015. godini, u kategoriji zemalja koje ostvaruju godišnji prihod do 50 mil EUR.