(FOTO) Posao za saobraćajne inženjere – „Transport and Traffic Business Days“ u Beogradu

U Beogadu je održan Sajam poslova i praksi za studente Saobraćajnog fakulteta (Transport and Traffic Business Days)  u organizaciji Saveza studenata tog fakulteta.

Ovog puta nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo ovom zanimljivom događaju, ali smo od organizatora saznali da je prvi dan bio „fenomenalan u svakom smislu te reči“, i da je studente drugi dan čekalo druženje sa predstavnicima kompanija kroz realizaciju studije slučaja i razgovora za posao.

– Današnji dan je pokazao da je TTBD podignut na viši nivo. Moglo se to naslutiti još jutros, na osnovu CV baze, koja je već tada prevazišla ukupan broj ostavljenih radnih biografija nego prethodne godine na kraju sajma – navode organizatori.

Transport and Traffic Business Days predstavlja tradicionalno okupljanje studenata Saobraćajnog fakulteta i srodnih fakulteta iz oblasti saobraćaja, transporta, logistike i informaciono – komunikacionih tehnologija i renomiranih kompanija koje su stožer privrede u našoj zemlji.

Tokom dva dana, za vreme održavanja sajma, studentima se pružila mogućnost da se bolje upoznaju sa kompanijama koje su vodeće u svojim oblastima, a osim toga i da se oprobaju u studiji slučaja, kao i u razgovoru za posao sa potencijalnim poslodavcem. U okviru studije slučaja, studenti su po grupama rešavali određene probleme sa kojima se kompanija susreće iz dana u dan, a nakon pronalaska, predstavili su potencijalno rešenje.

Učesnici studije slučaja su studenti završnih godina. Razgovor za posao je ono što svakog studenta čeka, pre ili nakon završetka studiranja.

U cilju savladavanja treme koja je prisutna kod svakog studenta prilikom odlaska na intervju, organizovani su razgovori za posao i tom prilikom, studenti su mogli da se upoznaju sa budućim poslodavcima.

Ove godine na TTBD su učestvovale kompanije „Bosch“, „Delhaize“, DHL, GEFCO, JRB, „Milšped“, „Model 5“, „Roaming“, „Sky partner“, „Vip“, Aerodrom Niš, „Agent plus“, „Crony“, „Daily Express“, DTS, „Železnice Srbije“, „Madnet“, „Orion telekom“, mts, „Infocar“, „Kbv data“.