Prevoz robe železnicom – „Milšped“ proširio portfolio usluga

Počev od decembra, kompanija „Milšped“ je u skladu sa razvojnom politikom nastavila da proširuje spektar svojih logističkih usluga. Jedna od novina jeste intermodalni transport robe, koji se sastoji od povezivanja železničkog i drumskog transporta.

Novom uslugom intermodalnog transporta, koja se realizuje na novoj lokaciji Surčin, „Milšped“ omogućava kompletnu uslugu „od vrata do vrata“ kroz efikasno kombinovanje fleksibilnosti drumskog prevoza sa prednostima železničkog transporta.

Kako je navedeno na sajtu te kompanije, prevoz robe železnicom jedan je od najekonomičnijih vidova transporta i ima značajne prednosti u odnosu na ostale vrste transporta koje se ogledaju u:  visokoj propusnoj i prevoznoj sposobnosti,  nezavisnosti od klimatskih uslova,  neposrednoj vezi magistralnih i pratećih koloseka,  masovnosti prevoza,  fleksibilnosti u pogledu vrste robe ( tečne, rasute, komadne..)…

Na novoj lokaciji Surčin, koja poseduje dva železnička koloseka, kompanija „Milšped“ je za potrebe svojih klijenata obezbedila preko 5.000m2 skladišnog prostora obezbeđenog modernim video-nadzorom i sigurnosnim sistemima sa kapacitetima prihvata preko 20 zelezničkih vagona na dan.

–  Da bismo obezbedili visoki servis stepen, uspostavlili smo čvrstu saradnju sa vodećim svetskim operaterima i železničkim upravama, obezbedili posebnu mehanizaciju, obučeno ljudstvo i IT infrastukturu za specifične zahteve intermodalnog transporta. Zbog povoljne geografske pozicije i dobre saobraćajne povezanosti kao i činjenice da na lokaciji postoji železnički kolosek, navedena lokacija predstavlja potencijal za unapređenje usluge intermodalnog i kontenerskog transporta čime „Milšped“ kreira konkurentsku prednost na tržištu kompletne logističke usluge – navela je kompanija na svom sajtu.