TRANSTEK: U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji kragujevačke kompanije Politek, renomiranog proizvođača nadgradnji na lakim i srednjim komercijalnim vozilima, od 10. do 12. oktobra u hali i na otvorenom prostoru Šumadijskog sajma u Kragujevcu održava se prva izložba vozila i opreme za drumski međunarodni transport – TRANSTEK 2019.

Trodnevna manifestacija, prva ovakve vrste u Srbiji, posvećena je kompanijama i preduzetnicima koji se bave međunarodnim transportom i pojedincima koji žele da više saznaju o ovom poslu. Tokom ove specijalizovane izložbe poslovnog karaktera posetioci će imati priliku da vide, probaju i kupe vozila mnogih renomiranih marki, upoznaju se s njihovim karakteristikama i ostvare brojne pogodnosti i popuste.

Pored vozila i nadogradnji, biće prisutne i kompanije koje pružaju usluge ili prodaju delove i opremu za vozila u međunarodnom transportu, poput distributera pneumatika, veleprodavaca goriva, osiguravajućih i lizing kuća, kompanije koje se bave praćenjem i telematikom, prodavci uređaja za elektronsku naplatu putarine…

U sva tri dana, za zainteresovane će biti organizovane trodnevne radioniceo raznim temama vezanim za transport, vozila i poslovanje u ovoj branši.

Unutar izložbenog prostora u hali Šumadija sajma biće prikazana klasična i nova rešenja za sve popularnije ceradne nadogradnje koje se koriste u međunarodnom transportu – to su, pre svih, ekstra olakšane konstrukcije napravljene od aluminijumskih profila kako bi se dobila maksimalna nosivost za prevoz 8-10 europaleta. Biće predstavljene brojne verzije tovarnih sanduka u različitim dužinama na šasijama dostavnih vozila poznatih brendova poput Mercedes Sprinter, Iveco Daily, Volkswagen Crafter, Fiat Ducato, Renault Master.

Premijerno će biti prikazan Lifting sistem, s kojim se na dostavnim vozilima s klasičnim tovarnim sandukom i ceradom dobija mogućnost da se, po potrebi, visinatovarnog prostora podigne – sa standardnih 2,3na 2,6m.Takođe, biće prikazani razni modeli rolo bočnih i rolo krovnih cerada u kombinaciji sa zadnjim vratima.

Za prevoznike kojima je potrebna maksimalna nosivostkombi šasija biće prikazan novi model maksimalno olakšanog Extra Light tovarnag sanduka sa 70 kg dodatne korisne nosivosti, koji omogućava utovar osam euro paleta i 1.250kg korisne nosivosti.

Najpoznatiji evropski proizvođač „spavajućih“ kapsula PONY, koje se nadograđuju na krovove lakih kamioneta za međunarodni transport, premijerno će prikazati novi model Space Master za spavanje/odmor dve osobe, čime se i u ovakvim malim vozilima dobija rešenje slično „spavaćim“ kabinama magistralnih, velikih tegljača.

Pored nadogradnji, posetioci će imati priliku da vide i dodatnu opremu, poput pneumatskog ogibljenja zadnje osovine, vazdušnih grejačamarkeEberspacher, posadnogfrižidera za hranu, rashladnih uređaja marke Thermokingi dosta druge opreme.

Učešće na ovoj jedinstvenoj manifestaciji je do sada potvrdilo četrdesetak renomiranih proizvođača i kompanija iz ove branše. Među njima su, recimo, predstavnici i prodavci lakih komercijalnih vozila Mercedes-Benz, Mitsubishi-Fuso, Volkswagen, Fiat, Iveco, Renaulttrucks, Isuzu.

Posetiocima će biti pružena jedinstvena prilika da se na istom mestu upoznaju i s ponudom uvoznika i prodavaca srednjeteških i teških komercijalnih vozila – prisustvo najatraktivnijim eksponatima su najavili Mercedes-Benz, VolvoTrucks, Iveco, Renault Trucks, Scania, MAN.

Na otvorenom prostoru bi, pored tegljača i velikih solo kamiona, trebalo da se pojave i eksponati najpoznatijih proizvođača priključnih vozila koja se prodaju u Srbiji: Schmitz Cargobull, Kögel, Schwarzmüller, Wielton, Kässbohrer.

Pored privrednog programa, svoje prisustvo su potvrdili i predstavnici premijum automobilskih brendova- Mercedes, Jaguar, Range Rover.

Izlagači najavljuju da će posetioci imati mogućnost da neka od vozila isprobaju kraćom vožnjom u okolini Šumadija sajma.

Na prvoj domaćoj izložbi posvećenoj međunarodnom drumskom transportu očekuju se i drugi izlagači čija je delatnost neposredno ili posredno vezana za ovu delatnost.

Ulaz i parking za poset ioce tokom manifestacije TRANSTEK 2019 će biti besplatni.