AKVIZICIJE U ITALIJI: Nemačka LIT grupa širi intermodalnu transportnu mrežu

Nemački provajder logističkih usluga LIT Group kupio je italijansku transportnu kompaniju AUTOTRASPORTI PEDOT SRL. Transakcija je stupila na snagu retroaktivno od 1. januara 2024.

Kako prenosi TRANS.info, ova akvizicija omogućava LIT-u da u svoju ponudu uvrsti i drumski transport unutar Italije, kao i intermodalni transport između Italije, Beneluksa i Nemačke, sve sa jednim provajderom, koristeći lokalnu ekspertizu i široku mrežu kupaca.  PEDOT će nastaviti da funkcioniše kao nezavisni brend pod vođstvom generalnog direktora Stefana Pedota.

Kombinovani transport zahteva određene količine da bi bio ekonomičan. Zajedno sa PEDOT-om, sada možemo još efikasnije da ih konsolidujemo, tako da obe strane imaju ogromnu korist – rekao je Klaas Lange, iz poslovnog razvoja u LIT Speditions GmbH.

Ovo partnerstvo omogućava LIT-u pristup već uspostavljenom brendu sa licencom EU za unutrašnji italijanski drumski transport i dodatnim količinama uvoza iz LIT mreže.

– Oduševljeni smo što smo pronašli dobro poznatog i snažnog partnera u LIT-u koji ima neophodnu ekspertizu i resurse kako bismo osigurali da u budućnosti možemo da nastavimo da uspešno upravljamo kombinovanim transportom prihvatljivim za klimu u Evropi – rekao je Stefano Pedot.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.