Avion na kamion – Kad Boeing 727 putuje drumom (VIDEO)

Avion Boeing 727 iz 1968. godine, koji je nekada pripadao japanskoj aviokompaniji, uspešno je prevezen duž M5, M4 i M32 od aerodroma Cotswold do Bristola.

Trup aviona je kupio preduzetnik Johnny Palmer, sa idejom da ga pretvori u kancelariju i prostor za okupljanje za potrebe svoje kompanije Pitch Air. Kako je ustanovljeno da nema šanse da avion ponovo poleti, Palmer je uspeo da ispregovara i nisku cenu za njegovu kupovinu.

Ipak, morao je da reši problem bezbednost transporta aviona na novu lokaciju. Prvo pitanje koje se nametnulo bilo je kako pomeriti avion sa trave na kojoj se nalazio na aerodromu, tako da se točkovi „ne ukopaju u zemlju“. Za ta svrhe, Palmer je kupio specijalan plastični materijal, koji je trebnalo da služi kao privremeni put. Na kraju su uspelin da avion „izvuku“ bez ikakvih poteškoća.

Boeing je tako prošle subote putovao od aerodroma Cotswold do Bristola, a za prevoz je bila zadužena specijalizovana kompanija Cook Transport. Neobičan sedmočasovni transport emitovan je uživo na Facebook stranici Pitch Air.

Pogledajte kako je izgledao prevoz aviona!

Poslednji potez izveden je u nedelju, kada je trup letelice postavljen na vrh naslaganih brodskih kontejnera.

Avion, koji je prvobitno bio standardna putnička letelica, pretvoren je u VIP verziju još 70-ih godina prošlog veka. Zahvaljujući tome, njegova unutrašnjost je u pravom retro stilu, kaže Palmer.

Izvor: trans.info 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.