Bez KOČNICA na prikolici krenuo iz Poljske za Srbiju

Posljki ITD redovno objavljuje vesti o zabeleženim prekršajima u transportu, a u pregledu dešavanja ovog leta, našao se i slučaj jednog prevoznika iz Srbije.

Rutinska inspekcija koju su 20. juna izvršili inspektori filijale ITD Kedzierzin-Kozle na jugu Poljske, otkrila je opasan tehnički kvar.

Naime, vozilo srpskog prevoznika, kojim je vršen međunarodni transport robe iz Poljske za Srbiju, zaustavljeno je radi kontrole u mestu Reńska Wieś.

Kako se navodi, kontrolom tehničkog stanja, utvrđeno je da je na jednoj od osovina poluprikolice demontiran deo kočionog sistema i plombirani pneumatski vodovi. Uklonjeni su kočioni cilindar i čeljust sa kočionim pločicama, dok je kočioni disk potpuno korodirao. Srpskom vozaču koji je upravljao vozilom od 40 tona – natovarenim panelima, a bez radnih kočnica, zabranjena je dalja vožnja pomenutog vozila, do otklanjanja tehničkih nepravilnosti.

Osim toga, oduzeta je i potvrda o registraciji vozila, a vozač je kažnjen. Takođe, protiv prevoznika je pokrenut upravni spor, te će on biti dalje sankcionisan zbog uočenih nepravilnosti, navodi se u saopštenju policije.

Izvor/foto: witd.opole.pl

  • DODATNI SADRŽAJ: Iskustvo VOZAČA KAMIONA

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.