Bezbedno kroz Manajle i Predejane – Završeno testiranje u tunelima u Grdeličkoj klisuri

Svi bezbednosno-sigurnosni sistemi u tunelima Manajle i Predejane potpuno su pouzdani i rade bez ikakvih nedostataka, saopštili su Koridori Srbije nakon završenog redovnog servisa i testiranja svih oprema.

Koridori Srbije su, godinu dana od puštanja u saobraćaj deonice kroz Grdeličku klisuru, u periodu od 8. do 31. maja 2020. godine naizmenično zatvarali po jednu cev tunela Predejane i Manajle, kako bi izvršili sve provere, testiranja i servise, koji su predviđeni ugovorom sa izvođačem radova.

Tokom testiranja izvršene su provere sistema tunelske rasvete, sistema ventilacije, dizel električnog agregata, sistema detekcije provale i kontrole pristupa, sistema automatske detekcije i dojave požara, digitalnog video sistema, SOS sistema, sistema ozvučenja, sistema kontrole kvaliteta i brzine strujanja vazduha, sistema saobraćajne signalizacije, hidrantske mreže i drugo.

Deonica kroz Grdeličku klisuru u dužini od 26,3 km puštena je u saobraćaj 18. maja 2019. godine, čime je kompletan južni krak Koridora 10 u potpunosti završen.

Izvor: koridorisrbije.rs

Foto: Youtube/Screenshot

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.