Chili nanjušio kilogram kokaina u kamionu na prelazu Rajka

Carinski pas Chili, obučen za otkrivanje droge, pronašao je prošle nedelje oko kilogram kokaina u kamionu na graničnom prelazu između Mađarske i Slovačke.

Detektivi BRFK Odeljenja za borbu protiv narko-kriminala i službenici Nacionalne poreske i carinske službe Mađarske (NAV), prekontrolisali su 21. februara kamion na prelazu Rajka. Tokom kontrole, obučeni pas je u vozilu pronašao oko 1.000 grama kokaina visokog kvaliteta, čija je vrednost na crnom tržištu veća od 120 miliona HUF (više od 300.000 evra).

Mađarska policija objasnila je u saopštenju ovaj slučaj.

Naime, policija je sumnjala da izvesni Krisztian R. redovno krijumčari drogu u Mađarsku, ponekad i uz pomoć svog partnera Roberta K. Oni su i 21. februara hteli da prokrijumčare drogu u Mađarsku iz inostranstva, ali su službenici carine i policije već bili spremni i čekali su vozilo na granici, pošto su se pojavile informacije da je u kamionu sakrivena droga.

Roberta K. su na licu mesta uhapsili istražitelji BRFK-a, koji su tog dana izvršili i pretres njegovog stana u Sarošdu i kod njega pronašli malu količinu sumnjivih biljnih ostataka. Istog dana, policija je uhapsila i Krisztiana R. u njegovoj kući u Obudi. Prilikom pretresa koji je tamo obavljen, oduzet je luksuzni automobil, kao i milion forinti i 181,55 grama tableta za koje se sumnja da su droga (prema preliminarnim podacima amfetamin) i alat neophodan za njihovo porcionisanje.

Naslovna foto: Unsplash/Eden Constantino, ilustracija