Dostava paketa u Srbiji i inostranstvu – GLS počinje poslovanje na našem tržištu i najavljuje širenje

Kompanija General Logistics Systems (GLS), jedan od vodećih svetskih pružalaca usluga dostave paketa, objavila je zvaničan početak rada u Srbiji.

GLS Srbija počinje sa uslugama u domaćem i internacionalnom saobraćaju, a kako se navodi u saopštenju, ovaj korak je samo deo njihovog cilja da se šire dalje i ojačaju svoje pozicije na tržištima Istočne Evrope. Na taj način će logistička kompanija sa sedištem u Amsterdamu pokušati da osvoji deo tržišta u segmentu e-trgovine, koji godinama značajno raste u našoj zemlji.

Pošiljaoci i primaoci u Srbiji sada mogu iskoristiti prednosti renomiranih i praktičnih rešenja kao što je FlexDeliveryServices, koji primaocu olakšava prilagođavanje isporuke paketa svojim potrebama, navodi se u saopštenju.

Sa centralnim čvorištem u Beogradu i tri depoa u većim gradovima – Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, GLS će sada dostavljati pakete na svaku adresu u Srbiji, a biće u mogućnosti da poveže korisnike i sa međunarodnim lokacijama.

U Srbiji se nastavlja ogroman procvat e-trgovine, tako da region ima sve veću potrebu da proširi spektar opcija isporuke, ocenjuju.

GLS grupa, koja posluje od 1989. godine, jedan je od najvećih samostalnih pružalaca usluga dostave paketa u Evropi, sa jakim lokalnim prisustvom u skoro svim zemljama širom kontinenta. Takođe posluje i preko podružnica u Kanadi i na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Kompanija klijentima pruža uslugu u oko 40 zemalja, a njihova mreža se sastoji od više od 120 čvorišta i preko 1.600 depoa, uz podršku 37.000 dostavnih vozila za last-mile usluge, kao i i 4.500 kamiona za velike udaljenosti. U 2021/22. godini, GLS je ostvario rekordne prihode od 5 milijardi evra i isporučio 870 miliona paketa, dodaje se u saopštenju.

Preduzeće u našoj zemlji registrovano je kao General Logistics Systems d.o.o. Beograd. Više detalja, kao i kontakte, možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu. 

GLS će u Srbiji imati kooperante koji će vršili usluge prikupljanja i dostave paketa u distributivnim centrima u našoj zemlji. Više o tome možete pročitati u tekstu koji smo ranije objavili.