Drakonska kazna od 170.000 EUR preti vozaču i kompaniji zbog nepoštovanja vremena vožnje

Nemačka policija izrekla je prošle sedmice rekordne kazne zbog kršenja propisa o radnom vremenu i vremenu odmora – vozač i firma za koju radi moraće da plate više od 170.000 evra, piše trans.info.

U Erlangenu u Bavarskoj, policijska patrola Centralne Frankonije zaustavila je turski kamion tokom inspekcije u petak.

Očitavanje tahografa pokazalo je da vozač kamiona koji je prevozio pošiljke od Istanbula do Dortmunda nije poštovao propise koji se odnose na vožnju i odmor. Prilikom preliminarnog uviđaja otkriveno je da ih je vozač kamiona u proteklih 29 dana više puta prekršio.

Zbog prekršaja vozač je kažnjen sa 2.801 evra, od čega je na licu mesta morao da uplati 1.000 evra, dok je njegov poslodavac kažnjen sa 8.393 evra.

Policija je, međutim, odlučila da proveri i starije snimke. Prilikom provere podataka za period od 1. avgusta 2022. do 18. marta 2023. godine, otkriveno je više prekršaja zbog kojih vozaču preti kazna od 42.812 evra, a prevozniku od 128.429 evra.

Sve obezbeđene digitalne podatke policija je predala Saveznoj kancelariji za logistiku i mobilnost (BALM) u Bremenu, koja preuzima slučaj turske kompanije i njenog zaposlenog.

 

Naslovna foto: ilustracija, Pixabay

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.