Firma u Teksasu nudi iskusnim vozačima 14.000 dolara nedeljno

Teksaška kompanija Sisu Energy nije pogrešila kada je reč o reakciji na trenutni nedostatak vozača u Sjedinjenim Američkim Državama. Želeći da bez odlaganja privuče i zadrži iskusne vozače, kompanija nudi nedeljne zarade od 12.000 do 14.000 američkih dolara.

Vesti su postale viralne širom Teksasa i ostatka SAD, otkako je kompanija prošle nedelje objavila ponudu za posao. Samo tokom prvih 24 sata, Sisu Energy je zabeležila više od 70.000 posetičaca sajta i primila skoro 1.000 zahteva za više informacija, a stiglo je i nekoliko stotina prijava za posao.

Sisu Energy vodi Džim Grundi (Jim Grundy), a preduzeće uglavnom posluje u oblastih suvih rasutih tereta, kao i transporta nafte i gasa. Grundi je otvoreno govorio o trenutnom nedostatku vozača u SAD-u tokom poslednjih nedelja, pitanju za koje veruje da će biti još snažnije izraženo tokom narednih godina.

Takođe, veruje da povećanje poreza i poteškoće mladih vozača da pronađu osiguranje pogoršavaju problem.

– Mislim da je predlog o rastu poreza na dobit za osam procenata uveden u poslednjih nekoliko nedelja. Na taj način momcima otežavamo povratak na put, a preduzećima mogućnost da se otvore i rašire biznis. Osiguravajuće kompanije vas neće osigurati ako nemate dvadeset pet godina, ako nemate dve godine iskustva. Dakle, novim vozačima ove mogućnosti nisu dostupne.

Kao posledica toga, Grundi nudi iskusnim vozačima 14.000 američkih dolara nedeljno da rade u njegovoj kompaniji, što znači oko 60.000 dolara mesečno. Tokom godine zarade bi iznosile skoro 3/4 miliona dolara! Međutim, kao što je kompanija naglasila, morate da imate iskustvo.

Izvor: trans.info