I dalje veliki rast prodaje komercijalnih i teretnih vozila

Tržište finansijskog lizinga u Srbiji nastavilo je da beleži rast, pokazuju rezultati analize tržišta za treći kvartal 2016. godine koje je objavila Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS).

Uknjiženo je 217 mil EUR novih plasmana, što je za 41 mil EUR više u odnosu na isti period prethodne godine. Najveći rast od preko 25 mil  zabeležio je segment finansiranja komercijalnih, teretnih i ostalih vozila, a prate ga segment mašina i oprema, putničkih vozila, kao i segment nekretnina.

U trećem kvartalu 2016. godine vrednost novozaključenih ugovora porasla je u svim delatnostima, a posebno u delatnosti saobraćaja i informisanja. Od početka godine ove kompanije su, putem lizinga, u privredu Srbije investirale više od 78 mil EUR. Ukupna vrednost novozaključenih ugovora finansijskog lizinga porasla je za 23,4% u odnosu na isti period 2015. godine.

Finansiranje komercijalnih, teretnih i ostalih vozila iznosi 95,62 mil EUR novih plasmana. Finansiranje mašina i opreme zabeležilo je ukupnu vrednost od preko 50 mil EUR, što je 7 miliona više u odnosu na isti period prethodne godine. Rast finansirane vrednosti putničkih vozila je preko 6 mil EUR, a ukupna vrednost plasmana od početka godine iznosi 65 mil EUR.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.