I hrvatske firme u problemu: „Da nam sada dođe i 100 vozača, za sve bi bilo posla…“

Nedostatak kvalifikovane radne i snage i može li po tom pitanju nešto da učini lokalna zajednica, pre svega opština i županija, bila je glavna tema posete osječko-baranjskog župana Ivana Anušića kompaniji Ricardo, čije je sedište u Dardi, piše Glas Slavonije.

Preduzeće Ricardo, kako prenosi list, već godinama je u vrhu liste hrvatskih drumskih prevoznika, ali muku muči sa osiguravanjem dovoljnog broja kvalifikovanih vozača.

– Imamo 265 registrovanih voznih jedinica, da nam ovog trenutka dođe i 100 vozača, za sve njih bilo bi posla. Samo to vam je dovoljan pokazatelj kakav problem imamo. To nije problem koji je nastao preko noći, niti se preko noći može rešiti. Smatramo da, kao poslodavci, moramo biti društveno odgovorni i videti šta možemo uraditi da društvu pružimo ruku. Moramo videti na koji način možemo ljude koji su nezaposleni učiniti zapošljivima – rekao je Milan Vrdoljak, vlasnik i predsednik Uprave preduzeća Ricardo.

– Znam da oko zanimanja vozača vlada fama da kad sednu u kabinu nema ih kod kuće mesec dana, ali nama nedostaju i vozači koji obavljaju lokalnu dostavu, sa radnim vremenom od 7 do 3. Pritom mislim da su u ovoj industriji plate korekte – u našoj kompaniji su u rasponu od 7, pa do više od 15 hiljada kuna (više od 2.000 evra) – naveo je Vrdoljak.

U razgovoru predstavnika preduzeća i lokalne vlasti zaključeno je da bi rešenje moglo biti „usmeravanje mladih još od srednje škole prema sigurnim radnim mestima koja su dobro plaćena“

– Domaće kompanije koje bi se mogle jače pozicionirati to ne uspevaju jer nemaju dovoljan broj radnika za određene poslove. Uvozimo radnu snagu, dok s druge strane na našem županijskom Zavodu za zapošljavanje imamo 14 hiljada nezaposlenih koji nemaju kvalifikaciju ili nisu zainteresovani za prekvalifikaciju – rekao je Anušić. On je dodao i da bi Županije, kao i ostale jedinice lokalne samouprave trebalo da budu podrška preduzetnicima, kao i da će „ubrzo upoznati javnost sa programom mera podrške“.

Vrdoljak je podsetio da su tokom prethodnih godina otpočeli saradnju sa srednjim saobraćajnim školama u Osijeku i Belom Manastiru, kada su bili spremni na stipendiranje učenika i osiguranje prakse, ali, nažalost, ni to nije dalo priželjkivane rezultate.

– Kad mladi završe školu za ovo zanimanje, postavlja se pitanje da li žele to zaista i da rade. Za neke od njih je motiv bio samo da dođu do B i C kategorije, odnosno dozvole, ali ne i da zaista rade taj posao – smatra vlasnik preduzeća Ricardo. 

Izvor: Glas Slavonije 

Foto: YouTube/PrintScreen