I u Zrenjaninu „uhvaćen“ vozač kamiona sa preko 2 promila alkohola

Pripadnici saobraćajne policije u Zrenjaninu, u okviru međunarodne akcije evropske mreže saobraćajne policije ROADPOL, isključili su iz saobraćaja vozača kamiona koji je vozio pod dejstvom alkohola.

Kako je juče saopštio MUP, za volanom kamiona marke Iveco bio je muškarac od 54 godine, koji je imao 2,08 promila alkohola u organizmu. Njemu je određeno zadržavanje, a biće podneta i odgovarajuća prekršajna prijava.

Jedan ovakav slučaj, podsetimo, zabeležen je i u Čačku krajem prošle nedelje, kada je 43-godišnji vozač kamiona zatečen kako upravlja vozilom sa 2,04 promila alkohola u krvi.

Evropska mreža saobraćajne policije – ROADPOL inače redovno organizuje kontrolu vozila na putevima širom Evrope. Operacija Alcohol & Drugs se organizuje kako bi se suzbila vožnja pod dejstvom alkohola ili droge, jer je uzimanje alkohola tokom vožnje glavni faktor koji ugrožava bezbednost saobraćaja.

Takođe, širom Evrope trenutno je u toku još jedna ROADPOL akcija, usmerena prvenstveno na komercijalna vozila – operacija Truck&Bus. Ona će trajati do kraja nedelje, odnosno do 19. maja.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.