Helikopter uništen tokom transporta, logističari pred sudom

Logistička kompanija DSV iz Danske bi mogla da se suoči sa troškom od 16 miliona dolara nakon nedavnog saobraćajnog incidenta, koji je izazvao njihov vozač angažovan da premesti helikopter sa jedne lokacije na drugu, pišu evropski mediji.

Dok je prevoznik tražio stajalište za kamione, dogodio se udes u kom je helohopter potpuno uništen nakon što je udario u nadvožnjak, navodi portal ShippingWatch.

Slučaj koji se inače dogodio u septembru, prošle nedelje se našao pred američkim sudom. Tom prilikom je otkriveno da je vozač koji je pratio kamiondžiju koji je prevozio helikopter Sikorsky, iz Bransvika u Džordžiji do Lafajeta u Luizijani, odstupio od dogovorenog puta zbog ograničenja za kamione u Baton Ružu.

Prevoz helikoptera je imao pratnju, tačnije prethodnicu, koja je, kako piše portal theloadstar.com, „šipkom odražavala visinu helikoptera“ koji je išao iza. Vozač vozila u pratnji tvrdi da je kada je „udario i dodirnuo most“, upozorio kamiondžiju koji je transportovao helikopter da se zaustavi. Šofer, pak, negira da je primio ovu poruku. Umesto da sačeka i proveri da li je poruka primljena, vođa pratnje je nastavio, što je potom učinio i kamiondžija, te je na kraju došlo do sudara helikoptera sa mostom.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.