Na Bregani niče „škola“ za carinike i policajce

Carinici i policajci od sada će na Breganu odlaziti na obuku i usavršavanje. Prostorije bivšeg graničnog prelaza, naime, biće pretvorene u centar za potrebe „Napredne obuke carinskih i policijskih službenika u integrisanom upravljanju granicom“. Kako hrvatska carina naglašava, osim teorijskih predavanja, polaznici obuke proći će i kroz specijalizovanu naprednu praktičnu nastavu, pa bi na kraju „školovanja“ trebalo da postanu vešti stručnjaci u otkrivanju šverca preko granice.

Tokom ovih treninga za službenike, biće im predočene nove metode i tehnike pregleda vozila i prenosnih prevoznih sredstava.

Naučiće i veštine i znanja pomoću kojih će lakše i efikasnije moći da otkrivaju krijumčare. Kako iz Carinske uprave kažu, saznaće koji su aktuelni trendovi i načini krijumčarenja u transportnim sredstvima svih vrsta roba, posebno droge, lekova, falsifikovanog novca, cigareta, oružja, opasnih materija.

Obuka na Bregani zajedinički je projekat Ministarstva finansija i Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, a Obuka će se sprovoditi u saradnji i sa drugim međunarodnim carinskim i policijskim službama i organizacijama.

Foto: Pixabay, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.