Prevoznici ne prihvataju hrvatsko-slovenački dogovor

Udruženje hrvatskih drumskih prevoznika ne prihvata predloženi hrvatsko-slovenački dogovor o režimu prelaza preko državnih granica jer smatra da se radi o diskriminaciji prevoznika iz delova Hrvatske koji njime nisu obuhvaćeni.

– Udruženje hrvatskih drumskih prevoznika ovim putem ponovo izražava oštro neslaganje s predloženim dogovorom. Udruženje konstantno izražava nezadovoljstvo diskriminatorskim i sramotnim postupanjem državnih organa, a posebno prema prevoznicima iz središnje Hrvatske i Slavonije, kao i svim prevoznicima koji su ograničeni u kretanju preko teritorija i granica sopstvene zemlje – stoji u saopštenju Udruženja.

Dodaju da Udruženje okuplja prevoznike iz osamnaest hrvatskih županija te se odluke donose zajednički u interesu svih hrvatskih prevoznika, bez obzira na sedište ili veličinu pravnog subjekta.

– Stoga oštro odbacujemo optužbe o bilo kakvom favorizovanju ili dogovaranju u sopstvenom interesu. Ove propise nije donosilo Udruženje, već Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske te Ministarstvo infrastrukture Republike Slovenije. Uprkos svim našim insistiranjima, zahtevima, molbama i pretnjama, ovo je rezultat političkih dogovora i trgovine –  stoji u saopštenju.

Dodaje se da Udruženje ne prihvata predloženi dogovor i najoštrije osuđuje diskriminatorsko postupanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.