Prevoznik kažnjen sa 2.000 evra – Vozače ostavio nedelju dana na parkingu bez guma

Nemačka policijska uprava Oldenburg saopštila je da će nastaviti da prati situaciju u vezi sa dvojicom brazilskih vozača teretnih vozila koji su ostali zaglavljeni na odmorištu u Nemačkoj, piše trans.info. Dvojac je bio sprečen da nastavi putovanje zbog neispravnih guma na vozilu, jer njihov poslodavac nije naručio gume za zamenu.

U izjavi za štampu, policija Oldenburga je objasnila da su 9. maja inspektori nemačke Savezne kancelarije za logistiku i mobilnost (BALM, ranije BAG) kontrolisali teretna vozila dva vozača, te da su otkrili oštećenja na gumama i naložili da vozilo ne može da nastavi put dok se gume ne zamene.

Tokom naknadne provere na istom odmorištu više od nedelju dana kasnije, policajci su bili iznenađeni kada su videli isti kamion i njegove vozače. Ispostavilo se da portugalski poslodavac nije učinio ništa u vezi sa neispravnim gumama, sprečavajući kamiondžije da nastave dalje.

Neuspeh portugalskog prevoznika da zameni gume je ipak imao cenu. Pošto su vozači morali da provode nedeljni odmor u kabini, a nije im bio ponuđen smeštaj, kompanija je kažnjena sa 2.000 evra.

Policija je ponudila vozačima prevoz do železničke stanice, ali su dva Brazilca odbila ponudu. Policajci su rekli da će pratiti situaciju i sudbinu dva vozača koji čekaju pomoć prevoznika.

Foto: ilustracija

  • Vesna je posle 24 godine kancelariju zamenila kabinom, a danas kaže da joj je jedino žao što nije ranije sela u šleper. Za volanom kamiona ponekad joj se dešavaju neobične, pa čak i komične situacije. Poslušajte njenu priču! 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.